Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Alleen nog staanplaatsen Bierfest Vaassen

VAASSEN - Voor de traditionele afsluiting van de oktoberfeesten in Vaassen zijn alleen nog staanplaatsen verkrijgbaar.

Het geeft maar weer eens aan het zaterdag een mooie avond belooft te worden voor vele mensen uit het dorp en wijde omgeving. Met de lang gehoopte rentree van Die Dorfer op de bühne van de Rossumdaerpers als hoogtepunt. Eerst is er op de zaterdag echter nog het Vogelschieten.

De nog beschikbare staanplaatsen voor Het Bier und Weinfest zijn te koop tijdens de reguliere openingstijden van dorpscentrum De Wieken, waar vanaf morgen al verschillende activiteiten worden gehouden.

Komende zaterdag gaan die activiteiten eerst verder met het Vogelschieten. Vanaf 14 uur kan iedereen meedoen op het plein voor De Wieken. Iedereen die ouder is dan zestien jaar kan zich om kwart voor twee inschrijven. Degene die de romp naar beneden haalt, mag zich Koning noemen en meedoen aan die gemeentelijke eindstrijd in november. En dat niet alleen. De koning (of koningin) wordt met gilde eer bewezen en door het dorp geleid.

Vervolgens krijgt het Vaassens Bier und Weinfest een lang gehoopt hoogtepunt: de rentree van Die Dorfer. Vanaf ongeveer 20 uur staan zij garant voor aan afwisselend programma met vrolijke muziek. Daarin staan de 'typisch Duitstalige hits' centraal, maar ook internationaal bekende deuntjes. Dat feest duurt tot het begin van de nacht. Er wordt deze avond óók gedacht aan liefhebbers van Nederlandstalige muziek, want er is een gastoptreden van Jelle B. Hij beschikt over een breed repertoire dat iedereen uit volle borst kan meezingen.

Veluwe