Volledig scherm
© Thinkstock

Banen in Vaassen door 'Korea-deal'

VAASSEN - AVK Nederland BV in Vaassen heeft vandaag een belangrijke overeenkomst met een Zuid Koreaans bedrijf getekend. Verwacht wordt dat dit een positieve invloed zal hebben op de werkgelegenheid in Vaassen en omgeving.

De directie van AVK Nederland BV zette in bijzijn van de Eper wethouder Economie en Arbeidsmarkt, Erik Visser, een handtekening onder een licentie-overeenkomst met de onderneming Jeongwoo Coupling Co. Ltd uit het Zuid Koreaanse Gimhae-si Gyeong-nam. Dit bedrijf produceert speciale roestvast stalen koppelingen en reparatieklemmen voor de wereldwijde water-, gas- en industriële markt. Deze productgroep ontbrak nog aan het bestaande leveringsprogramma van AVK Nederland.

Met deze belangrijke ondertekening heeft AVK Nederland besloten om de gehele productie van dit nieuwe product in Vaassen op te starten. Voor de uitbreiding van de productiehal en het ontwikkelen van speciale robots om deze koppelingen en reparatieklemmen te kunnen produceren is twee jaar uit getrokken. Tot die tijd zal het product onder 'private label' worden geleverd door alle vestigingen binnen de AVK-groep. Het bedrijf spreekt de verwachting uit dat na voltooiing van de uitbreiding het aantal medewerkers sterk zal moeten worden uitgebreid.

Veluwe