Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Basisscholen zien wel heil in cameratoezicht door gemeente Epe om vandalisme tegen te gaan

Basisscholen in Epe en Vaassen zijn blij met het voornemen van de gemeente Epe om schoolgebouwen te gaan bewaken met cameratoezicht. Dat zeggen bestuurders van de overkoepelende stichtingen ProCon en de Veluwse Onderwijsgroep. Met name in Vaassen is de overlast door inbraak en vandalisme groot.

ProCon-bestuurder Ton Diepeveen noemt het initiatief van Epe om acht mobiele camerasystemen aan te schaffen ‘een hele goede zaak’. ,,We merken dat het vandalisme toeneemt en daar ondervinden we schade en last van. Met cameratoezicht zou dat kunnen verminderen.’’ ProCon heeft vijf scholen in de gemeente Epe, die allemaal wel eens te maken hebben met vandalisme. ,,De een wat meer dan de ander, maar het kan overal zo de kop opsteken.’’

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe