dreamstime
Volledig scherm
© dreamstime

Bejaarde uit Vaassen krijgt taakstraf voor mishandeling met wijnglas

De 79-jarige August de T. uit Vaassen is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en het betalen van 1800 euro aan schadevergoeding. De man stak iemand met een wijnglas in het gezicht op 12 oktober vorig jaar in dorpscentrum De Wieken. Die liep daarbij blijvende littekens op.

 1. Blowen op schoolplein en bij speeltuin wordt verboden in Epe
  PREMIUM

  Blowen op school­plein en bij speeltuin wordt verboden in Epe

  Samen blowen of een ‘gezellig pilletje’ snoepen op een hangplek? Op een aantal plekken in de gemeente Epe wordt dat verboden. De gemeente gaat het gebruik van drugs en middelen als lachgas verbieden op onder meer schoolpleinen en speelterreinen. Meerdere politieke partijen vinden dat nog niet ver genoeg gaan. Zij willen het verbod liefst invoeren in de openbare ruimte van de gehele gemeente, maar dat druist in tegen de wet.
 2. Lezers reageren massaal op wachtgeldregeling voor Eper wethouder: ‘Schandalig dat dit mag volgens de wet’
  Lezersreacties
  13

  Lezers reageren massaal op wachtgeld­re­ge­ling voor Eper wethouder: ‘Schandalig dat dit mag volgens de wet’

  De wachtgeldregeling voor Eper wethouder Michiel Wiersinga maakt de tongen los. Tientallen lezers reageren op de 144.630 euro wachtgeld die hij krijgt voor 3 maanden werk. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard. ‘Schandalig en dat mag dus volgens de wet! Zouden we hier eens geen paal en perk aan stellen? Dat had al lang moeten gebeuren’, zegt Wilma Siefers.

Veluwe