Volledig scherm
© Thinkstock

Benefietdiner voor inrichting Hospice Oene

OENE - Hospice 'Casa Vera' houdt in samenwerking met café-restaurant Dorpszicht in Oene een benefietdiner op 25 november. De opbrengst van deze avond gaat naar de inrichting van het hospice.

Vrijwillige hulpdienst De Kruimelschaar is al jaren bezig met plannen voor een nieuw te bouwen hospice. Recent kwam een woonboerderij aan de Eperweg in Oene in beeld, als tijdelijke locatie. Het bestuur kreeg eerder deze maand de sleutel overhandigd. "Het plaatsen van een aantal wanden was een relatief eenvoudige klus en we zijn heel gelukkig dat er nu al ruim twintig vrijwilligers, ondersteund door enthousiaste buurtbewoners, een flink aantal schilder-en afwerkklussen op zich hebben genomen", zegt drijvende kracht Erna van Roekel.

Werk aan de winkel
Daarmee is men er nog niet, want de inrichting en aankleding kost geld. De komende twee maanden wordt daarom eerst geld ingezameld. Eén van de eerste acties is een benefietdiner op 25 november bij Dorpszicht. "We hopen dat er veel mensen komen. Er is 50.000 euro nodig om het interieur te kunnen bekostigen", aldus vrijwilligster Erna Van Roekel.

Plannen
De verwachting is dat de deuren van het Hospice 'Casa Vera' in Oene begin januari open gaan. Dan beschikt men over drie kamers (elk met een eigen mobiele badkamer) en een gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Boven is er ruimte voor (vrijwillige) zorgbegeleiding. De opening in Oene betekent overigens het einde voor Casa Vera Epe, dat zestien jaar met één bed dienst heeft gedaan aan de Scheperstraat.

De kosten van het benefietdiner bedragen 55 euro per persoon. Kaarten voor het diner zijn te bestellen via de mail: info@kruimelschaar.nl. Volgende week is de Kruimelschaar ook op het Oener Koefeest met een kraam aanwezig. Ook dan zijn er kaarten voor het diner te bestellen.

Veluwe