Volledig scherm
Yvonne Jurriens (met beker) en Marco Jurriens (met beeldje bronzen rookworst) hebben de prijzen voor de beste rookworst overhandigd gekregen. © Foto: Keurslager Horst

Beste rookworst komt uit Epe

EPE/ARNHEM - Slager Marco Jurriëns van Keurslager Horst in Epe heeft 't weer 'geflikt': zijn rookworst is als beste uit de bus gekomen tijdens de belangrijkste vakwedstrijd van Nederland. Net als alle deelnemers aan de wedstrijd leverde Jurriëns een fijne en een grove rookworst in. Beide worsten kregen het hoogste predikaat van de jury: goud met ster.

Omdat Jurriëns het lekkerste setje had gefabriceerd, kreeg hij de bronzen rookworst en een bijbehorende grote wisselbeker uitgereikt.

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse rookworstwedstrijd voor alle slagers in Nederland en staat bekend als belangrijkste graadmeter in het metier.

Voor Jurriëns is de bronzen rookworst zeker niet de eerste prijs die hij als slager bemachtigt. In het verleden werden zijn verse maaltijden, zijn spareribs (twee keer), zijn Real American BBQ Meatball en zijn totale warenpakket, ook al eens als besten gekozen in landelijke vakslagerswedstrijden. En, in 2011 was zijn rookworst ook al eens tot kampioen van Nederland uitgeroepen. Jurriëns: "Maar de bronzen rookworst winnen is op rookworstenvlak toch echt de hoogste eer", meldde een verheugde Jurriëns, die zo langzamerhand grossiert in prijzen. "Ja, m'n prijzenkast wordt bijkans te klein, maar daar vinden we ook heus wel weer een oplossing voor."

Veluwe