Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Bewoners Epe zijn overlast hangjongeren en drugsdealers zat: ‘gemeente neemt ons niet serieus’

Omwonenden van het parkje aan de W.G. van der Hulststraat en het tunneltje in de Vegtelarij in Epe zijn de overlast die wordt veroorzaakt door ‘hangjongeren en drugsdealers’ spuugzat. ,,En het ergste is dat de gemeente onze klachten niet serieus neemt en ze bagatelliseert’’, zeggen Anneke Alders en Rita Wilde, die spreken namens een groep bewoners. 

Lawaai, rommel, roekeloos rijgedrag, drugs; dat is wat de omwonenden van ‘het dalletje’ en het Vegtelarij-tunneltje in Epe naar eigen zeggen week in, week uit krijgen te verduren. ,,En dat al ruim tien jaar’’, verzucht Wilde. ,,Maar wat ons het meest tegen de borst stuit, is dat de gemeente Epe doet alsof er niets aan de hand is. Zo wordt er natuurlijk nooit een oplossing gevonden.’’

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe