Volledig scherm
PREMIUM
Kommak van start in Vaassen. © Hans van de Vlekkert

Bij Kommak in Vaassen heeft een vluchteling soms genoeg aan een blik

Kommak biedt al jaren 'begeleiding in zorg' aan vluchtelingen en migranten vanuit Amersfoort en Zwolle. De opening van een nieuwe locatie in Vaassen was dinsdag reden voor een feestdag.

Soheila Yousefi begon haar organisatie in 2003. Kommak (Iraans voor  'hulp') biedt begeleiding in zorg aan migranten en vluchtelingen, door bijvoorbeeld dagbesteding of extra taallessen, maar ook professionele zorg. ,,We hebben zeventien talen in huis", vertelt Yousefi. Hoewel de voertaal van de organisatie Nederlands is, is het soms prettig of noodzakelijk om gesprekken in je moedertaal te kunnen voeren, weet ze. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe