Bloemen op plaats waar Loes (18) uit Epe werd gevonden: ‘Dit is het enige wat ik nog kan doen’

videoEr worden bloemen neergelegd op de plek waar het lichaam van de achttienjarige Loes uit Epe gisteren werd gevonden. ,,Dit is het enige wat ik nog kan doen.’’ 

Een man uit de buurt komt deze ochtend wat twijfelend aanrijden. Hij parkeert zijn auto langs de Middendijk in Nijbroek en pakt een bosje kleurrijke bloemen uit zijn auto. ,,Ik had al meer bloemen verwacht, maar iedereen is denk ik nog in shock”, vertelt de buurtbewoner terwijl hij zoekt naar de plek waar Loes op noodlottige wijze om het leven kwam. ,,Zelf heb ik ook geholpen met zoeken. Je doet wat je kan. Het is zo triest dat het op deze manier is geëindigd. Wat als ze niet alleen was? Het heeft eigenlijk weinig zin om dat soort dingen te bedenken.”

Volledig scherm
Bloemen op de plek waar het lichaam van Loes (18) uit Epe is gevonden. © Stefan Keukenkamp

Rood-wit lint

Een aantal automobilisten rijdt met gepaste snelheid langs terwijl hij de bloemen tussen twee bomen in het gras legt. Enkel een stukje rood-wit lint denkt nog terug aan het onderzoek van de politie gisteren naar haar dood. Het begint te regenen. ,,Dit is het enige wat ik nog kan doen.” 

Medeleven 

Burgemeester Hans van der Hoeve van Epe is diep geraakt door het overlijden van de 18-jarige Loes. Dat laat hij via een woordvoerder weten. ,,Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden’’, zegt hij in een statement.  Ook burgemeester Jacqueline Koops van Heerde betuigt haar medeleven. Dat doet zij in een tweet. ‘Ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen. Heel veel sterkte toegewenst om dit te verwerken.’

Op de voormalige school van Loes, de Noordgouw in Heerde, zijn ze ontdaan. ‘Dit weekend bereikte ons het intens verdrietige bericht dat onze oud-leerlinge Loes van Triest door een noodlottig ongeval is omgekomen. Onze gedachten gaan uit naar de familie en dierbaren van Loes. Wij wensen hen Gods nabijheid en troost toe.’

Vermist

Loes werd sinds zaterdag vermist. Ze was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een feestje in Oene. Ze vertrok daar rond vier uur op een elektrische fiets. Na de vermissing werd een grootscheepse zoekactie gehouden, onder andere met een helikopter, bootjes en op de fiets. Vrienden, bekenden en later ook vreemden gingen in de omgeving van Oene op zoek. Zondag werd het zoeken voortgezet. 

Lichaam

Zondagmiddag rond drie uur kwam het nieuws waar iedereen voor vreesde. De politie had een stoffelijk overschot gevonden in een sloot langs de Middendijk, de weg richting Nijbroek. Rond middernacht werd bekend dat het aangetroffen lichaam inderdaad van Loes is. De politie gaat ervan uit dat de 18-jarige door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten. 

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe