Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtfoto van een wijk in aanbouw. De stikstofcrisis legde veel bouwplannen stil. © Rob Engelaar

Bouwend Nederland: duizenden banen onder druk door stikstof-problematiek

videoDoor de stikstof-affaire staan alleen al in deze regio ruim 3000 banen in de bouwwereld onder druk. Landelijk gezien gaat het zelfs om bijna 27.000 banen. Dat blijkt uit een enquête die branchevereniging Bouwend Nederland onder haar leden heeft gehouden.

Uit datzelfde ledenonderzoek blijkt dat de bouw van duizenden woningen in Oost-Nederland wordt getroffen door de stikstofproblematiek. Het gaat in Gelderland om zeker 2207 huizen, in Overijssel om 913 en in Flevoland om 88 woningen.

Zegsman Richard Massar van Bouwend Nederland benadrukt dat 20 procent van de leden de enquête tot nog toe heeft ingevuld. ,,Het werkelijke cijfer kan dus hoger liggen. Maar we hebben nu wel voor het eerst harde cijfers over acute gevolgen voor de branche in handen. Eerder ging het alleen over het aantal projecten dat stilligt.”

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe