Volledig scherm
Dit terrein aan de Holthuijzenstede is te koop. Vraagprijs is 218.000 euro. [FOTOBRON]foto Hans van de Vlekkert

Bouwterrein te koop in Vaassen

VAASSEN De gemeente Epe verkoopt een bouwterrein in Vaassen. Het gaat om een stuk grond aan de Holthuijzenstede. Het is het laatste nog te verkopen bouwterrein in het plan Oosterhof.

Op het bouwterrein kunnen conform het bestemmingsplan maximaal vier aaneengesloten woningen worden gerealiseerd. Er hangt een prijskaartje aan het terrein van 218.000 euro, vrij op naam. Bij het bepalen van de koopsom heeft de gemeente eerst gekeken naar de koopsommen van recent verkochte of aangeboden vergelijkbare nieuwe woningen in Vaassen.

Op het bouwterrein staan vijf bomen. Voor de drie bomen aan de voorzijde van het terrein is door de gemeente een kapvergunning aangevraagd, omdat deze niet kunnen blijven staan wanneer daar woningen worden gebouwd.

Aan de achterzijde van het grondstuk staan twee volwassen bomen, een grote beuk en een haagbeuk. Beide bomen schermen het zicht vanaf de aanliggende kavels aan de noordzijde af. Vanwege de beeldbepalende waarde van de beuk wordt voorgesteld deze bij de verkoop op de gemeentelijke bomenlijst te plaatsen. Voor de kap van deze boom heeft de nieuwe eigenaar dan een vergunning nodig. Wat betreft de haagbeuk wordt aan de koper overgelaten of hij deze handhaaft of verwijdert.

Bewoners van de Holthuijzenstede worden voordat wordt begonnen met de verkoopprocedure schriftelijk door de gemeente geïnformeerd over de verkoop van het bouwterrein.

Voor de verkoop van het bouwterrein is een verkoopbrochure opgesteld. Bij meerdere geinteresseerden wordt er geloot.

Veluwe