Volledig scherm
Het logo van De Graafschap © Paul Dijkstra

Burgemeester Epe verbiedt oefenwedstrijd De Graafschap - Heracles

De oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Heracles Almelo op het veld van SV Epe gaat vrijdag 28 juli niet door. Burgemeester Hans van der Hoeve van de gemeente Epe heeft het duel verboden.

De gemeente Epe zegt dat ze via sociale media aanwijzingen heeft gekregen dat leden van de harde kern van Heracles het duel zouden willen verstoren en heeft daarom een streep door de wedstrijd gezet.

De Graafschap verblijft tot en met zaterdag in Epe voor een trainingskamp, dinsdag 25 juli speelde het elftal een oefenwedstrijd tegen Almere.

Vakantieperiode

Voorzitter Henk Palm van SV Epe bevestigt het nieuws dat de wedstrijd De Graafschap - Heracles Almelo is afgelast. ,,Het gebeurt op advies van de politie. Ik vind het jammer, maar ik begrijp het wel. Vrijdagavond om 19 uur is niet zo'n gunstig tijdstip. Er is dan ook braderie in Epe, twee weken geleden was er nog een bommelding bij de Rabobank. De politie heeft minder personeel in de vakantieperiode. Ik voelde het twee weken geleden al aankomen, want er waren berichten op Facebook en Twitter dat het mis zou kunnen gaan. Ik heb begrip voor de beslissing dat het niet door kan gaan. Wij missen natuurlijk kantine-inkomsten, maar verder valt de schade voor SV Epe mee. Er waren nog geen kaarten verkocht voor de wedstrijd.''

Quote

Ik heb begrip voor de beslissing dat het niet door kan gaan

Henk Palm, voorzitter SV Epe

Veluwe