Volledig scherm
Burgemeester Hans van der Hoeve van Epe. © eigen foto

Burgemeesterspost Epe in trek bij GroenLinks-politici en vrouwen

Bij commissaris van de Koning John Berends hebben 26 sollicitanten zich gemeld voor de vacature van burgemeester in Epe. Onder de kandidaten bevinden zich 19 (oud-)wethouders en 3 voormalige volksvertegenwoordigers. 

De overige 4 sollicitanten zijn afkomstig uit het verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven en sociale dienstverlening. De jongste kandidaat is 39 jaar, de oudste 62. Er hebben zich 15 vrouwen gemeld voor de functie. 

De sollicitanten zijn opvallend evenredig verdeeld over de politieke partijen. CDA, ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD zijn elk met drie kandidaten vertegenwoordigd. GroenLinks voert echter de lijst aan; vijf GL'ers hebben gereageerd op de functie. 

De huidige burgemeester Hans van der Hoeve (66) maakte afgelopen februari bekend dat hij per 1 oktober zijn taken neerlegt. Hij bekleedt die functie sinds december 2010, toen hij het stokje overnam van Marijke van Lente, die zich voor onbepaalde tijd ziek had gemeld. 

Proces

Na het zomerreces voert de commissaris van de Koning gesprekken met een aantal sollicitanten. Vervolgens neemt hij het lijstje door met de vertrouwenscommissie, die bestaat uit leden van de Eper gemeenteraad. Na overleg wordt uiteindelijk een kandidaat voorgelegd aan de fracties. Die moeten daar dan een oordeel over vellen. 

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe