‘Café van Overmars’ wordt cultureel centrum van Epe

VideoVan ‘Overmars-café’ naar cultureel centrum van Epe. Die verandering ondergaat De Middenstip in de komende maanden. Dus wordt de vrees van veel inwoners geen werkelijkheid. Namelijk dat het beeldbepalende pand aan de Hoofdstraat wordt gesloopt.

,,Ik ben blij dat het behouden blijft. Het is een ideële aankoop. Er zit niets zakelijks aan’’, benadrukt Michiel de Jong. De stichting Episch Centrum, waar de zakenman oprichter en investeerder van is, is de nieuwe eigenaar van De Middenstip. ,,Als geboren Amsterdammer, maar al 55 jaar woonachtig in Epe, ken ik niets anders op die plek. We gaan het pand niet veranderen, maar wel fraaier maken.’’

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe