De carnavalsoptocht in Vaassen, met de wagen van speeltuin/wijkvereniging De Kouwenaar.
Volledig scherm
De carnavalsoptocht in Vaassen, met de wagen van speeltuin/wijkvereniging De Kouwenaar. © Hans van de Vlekkert

Carnaval in Vaassen schrapt geen leden om verkoop van kaarten voor woekerprijzen

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers heeft in het afgelopen weekend geen leden geroyeerd. Met die straf werd gedreigd als een lid betrapt werd op het doorverkopen van kaartjes voor het populaire zaterdagavondfeest in Vaassen. In voorgaande jaren werden tickets voor woekerprijzen verpatst.

,,De aandacht heeft uitstekend gewerkt, waardoor het niet nodig was om op te treden”, concludeert woordvoerder Jan Leerkes. De kaarten zijn dit jaar voor het eerst op naam verkocht. Dat geen leden zijn betrapt, wil niet zeggen dat helemaal niet in kaarten is gehandeld. Het doel van de vereniging was vooral sociale controle onder leden en dat ze elkaar zouden aanspreken op het misbruiken van het lidmaatschap.

8 jaar wachten

Dorpscentrum De Wieken is op zaterdag altijd afgeladen vol, omdat bekende artiesten optreden. De vraag naar kaarten is groter dan het aanbod, waardoor tickets van 28,50 euro voor ruim 100 euro worden doorverkocht. Om deze handel te stoppen, dreigde De Rossumdaerpers met het royeren van leden die betrapt worden. Door de lange wachtlijst duurt het acht jaar, voordat iemand opnieuw lid kan worden van de carnavalsvereniging.

Veluwe