CDA Epe: ruimte houden voor discussie Dorpsstraat

EPE - De verkeerssituatie in het dorpscentrum van Vaassen blijft de gemoederen bezighouden.

De Eper gemeenteraad besloot donderdagavond een motie van de CDA-fractie aan te nemen, die het college dwingt goed te blijven luisteren naar meningen van onder meer bewoners tijdens de inrichting van de verkeerssituatie.

Wethouder Robert Scholten vond de motie maar niets. Hij vond het getuigen van wantrouwen naar het college en noemde de motie een belemmering voor de werkzaamheden. "Een negatief signaal naar de ondernemersvereniging, de ontwikkelaars en de bewoners. We hebben een visie, er is draagvlak voor en we zorgen dat dat er blijft."

Loes Loman van het CDA stelde dat de motie louter positief is bedoeld. "We willen de discussie open en helder houden en eerst goed evalueren alvorens de volgende fase wordt uitgewerkt. Dit om te voorkomen dat iets eerst veel geld gaat kosten, wat later teruggedraaid moet worden."

Het CDA kreeg voor haar motie voldoende bijval van de andere fracties. VVD, SGP en D66 steunden het CDA. Tot vreugde van Loman: "Deze motie was zeker niet bedoeld als negatief geluid naar de inzet van het college. We willen alleen voorkomen dat er vroegtijdig dingen in beton worden gegoten waar we later spijt van krijgen."

Veluwe