Noud Kriesels samen met hond Dorus bij de bijna gestolen tractor van het loonbedrijf van zijn vader Arjan. De dieven zijn er vandoor gegaan met de trekker, maar hebben de machine achtergelaten in een sloot waarin ze zich vastreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Noud Kriesels samen met hond Dorus bij de bijna gestolen tractor van het loonbedrijf van zijn vader Arjan. De dieven zijn er vandoor gegaan met de trekker, maar hebben de machine achtergelaten in een sloot waarin ze zich vastreden. © Jan van den Brink

Criminelen azen op peperdure trekkers: ‘Boeren zijn te goed van vertrouwen’

De recente diefstal van grote en kostbare tractoren zet de agrarische sector in Oost-Nederland op scherp. Boeren hebben zich lang veilig gewaand op hun erf, maar zetten hun landbouwvoertuigen nu achter slot en grendel. LTO vreest een nieuwe trend. ,,Hier zitten goed georganiseerde criminelen achter die precies weten wat ze doen.’’

6 reacties

 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Als complotdenker vermoed ik dat de Roverheid erachter zit, die wil immers van de boeren af🤔
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Wederom laksheid van ons 'fijne' kabinet. Nu pas kentekens op landbouwvoertuigen... knap hoor en applaus voor jezelf... maar ga nu niet gelijk de hoofdprijs vragen, want daar zijn jullie erg goed in!
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Oei, weer een trekker minder op het malieveld
 • Willem Post

  1 jaar geleden
  Fijn hè open grenzen.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Grenscontroles? Of het nu pinpasfraude is of diefstal van voertuigen je hoeft maar 1 grens te controleren en je hebt de daders al.