Volledig scherm
Robbert van Duin (rechts) en Henk van Kessel (links) spraken zich als omwonenden eerder deze maand ook al uit tegen de teelt van kerstbomen aan de Oranjeweg in Emst. © Kevin Hagens

D66 ook tegen kerstbomen in Emst

In navolging van diverse organisaties en een grote groep omwonenden, verzet ook de fractie van D66 zich tegen kerstbomenteelt aan de Oranjeweg in Emst.

D66 heeft vragen gesteld aan het college van B en W van Epe over de vergunningverlening aan kwekerij De Buurte, voor kerstbomenteelt aan een perceel aan de Oranjeweg.

Bedreiging

D66 noemt de kerstbomenteelt milieu- en landschapsvervuilend en een bedreiging voor de recreatie, de waterwinning en de natuurlijke waarden van de beekdalen op de oostflank van de Veluwe. De partij verbaast zich erover dat B en W de vergunning heeft verleend en spreekt uit dat Epe juist meer moet inzetten op duurzaam waterbeheer. 'De kerstboomteelt onttrekt grondwater en drijft op het gebruik van chemische middelen. Dit heeft ook een grote weerslag op de aanliggende natuurgebieden', stelt de partij in een persbericht.

Veluwe