Daders laten ingewanden damhert achter na gruwelijke afslachting bij hertenkamp Epe: ‘Een laffe daad’

update&videoBij het hertenkamp aan de Dellenweg in Epe is vannacht een damhert gestolen en ter plekke gedood en geslacht. De daders lieten de ingewanden van het dier achter op het terrein. 

Politie en forensische opsporing deden onderzoek naar de zaak. Ook de wildbeheerder kwam ter plaatse. Sporen wijzen erop dat het hert naar het hek is gesleept, over het hek is gehaald en daarna nog een stuk verder is gesleept, waarschijnlijk naar een auto. 

Quote

Dit is een laffe daad

Woordvoerder gemeente Epe

Voorbijgangers die bij het politieonderzoek stonden te kijken reageerden aangeslagen op de gruwelijke gebeurtenis. Ook de gemeente Epe, die het hertenkamp beheert is geschokt. ,,Het stropen van één van onze damherten is al een schokkende zaak op zich. Maar als bezoekers van de Hertenkamp ingewanden zien liggen van een verdwenen dier en tot het besef komen dat een dier geslacht is in het weiland en is gestolen, maakt dit tot een naar voorval", zegt een woordvoerder. Hij noemt het een ‘laffe daad‘. ,,We doen als gemeente aangifte van diefstal bij de politie. Ook roepen we mensen op die iets verdachts hebben gezien in de nacht van zaterdag op zondag of de dagen ervoor zich te melden bij de politie."

Het hertenkamp ligt vrij afgelegen in het buitengebied van Epe. Er zijn geen woningen omheen. Of er een vorm van cameratoezicht is kon de woordvoerder vanmiddag niet zeggen. Evenmin hoeveel herten er verblijven, en of diefstal en/of het doden van herten hier vaker voorgekomen is.

Volledig scherm
De omgeving van het hertenkamp werd afgezet. © Pim Velthuizen
Volledig scherm
De ingewanden werden achtergelaten bij het hertenkamp. © Pim Velthuizen
  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe