Pieter Siwabessij uit Vaassen besteedt op het Christelijk Lyceum ook aandacht aan de Molukse geschiedenis. Tijdens het project ‘zwarte bladzijden in de geschiedenis’.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Siwabessij uit Vaassen besteedt op het Christelijk Lyceum ook aandacht aan de Molukse geschiedenis. Tijdens het project ‘zwarte bladzijden in de geschiedenis’. © Maarten Sprangh

Dankzij droevige gebeurtenis droomt meester Pieter uit Vaassen van meer Molukse geschiedenis in schoolboeken

Een droevige gebeurtenis bracht Pieter Siwabessij (28) ook iets moois. Nadat zijn moeder in 2017 stierf, ontdekte de Vaassenaar met Molukse roots het verhaal van zijn voorouders. Dat intrigeerde de geschiedenisdocent op het Christelijk Lyceum in Apeldoorn zo dat hij er gastlezingen over ging geven. Zijn droom is nu dat deze ‘zwarte bladzijde’ een plek krijgt in de schoolboeken.    

  1. Thijs bespaart door voor huisgenoten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’
    PREMIUM

    Thijs bespaart door voor huisgeno­ten te koken: ‘Met z’n allen eten is vooral gezelliger, maar ook goedkoper’

    De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Thijs Bakker (23) uit Zwolle woont in een studentenhuis en merkt dat het goedkoper is om samen met zijn huisgenoten boodschappen te doen en te koken. ,,Maar het is vooral gezelliger.”

Veluwe