Inge Verbeek (links) en Janneke Wienen (midden) gaan werken in Lokaal Vaassen, de winkel die Roelinka de Groene begint met haar broer Dierck-Jan Gommers. De opening is donderdag om 11.00 uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Verbeek (links) en Janneke Wienen (midden) gaan werken in Lokaal Vaassen, de winkel die Roelinka de Groene begint met haar broer Dierck-Jan Gommers. De opening is donderdag om 11.00 uur. © Hans van de Vlekkert

De 'huiskamer’ van Lokaal Vaassen vult leegte in Dorpsstraat

De huiskamer van het dorp. Dat moet Lokaal Vaassen worden, als het aan Roelinka de Groene en Dierck-Jan Gommers ligt. Donderdag gaat de streekwinkel met lunchroom open. ,,Leegstand is niet goed voor de Dorpsstraat.”

Het is een opmerkelijk schouwspel. Met de handen langs het gezicht proberen passanten door het folie naar binnen te turen. Ze zien alleen schimmen in de zaak. Terwijl het van binnen goed mogelijk is om naar buiten te kijken. Wat onwennig wordt over en weer gezwaaid. ,,Dit gebeurt regelmatig”, weet De Groene. ,,Ik merk dat Vaassenaren nieuwsgierig zijn. ‘Wat komt er en hoe ziet het er van binnen uit?’ Die vragen krijg ik regelmatig.”

 1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
  PREMIUM
  video

  Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

  Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’
 2. Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

  Steven uit Epe na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

  Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven uit Epe zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.

Veluwe