Volledig scherm
Zicht op nieuwbouwwijk De Klaarbeek in Epe vanaf de N309. © Google Streetview

De Klaarbeek in Epe krijgt er 11 ‘onverkoopbare’ woningen bij

Nieuwbouwwijk De Klaarbeek in Epe krijgt er elf ‘gewone’ woonhuizen bij. De regel dat bewoners verplicht een bedrijfje aan huis moeten hebben, wordt geschrapt. Want door die regel bleken de woningen onverkoopbaar.

 ,,Voortschrijdend inzicht", noemt wethouder Robert Scholten de verandering. ,,De originele plannen zijn van midden jaren 90. Toen was vraag naar woningen gecombineerd met werk. Maar de markt is veranderd. Tegenwoordig zijn veel meer mogelijkheden voor een beroep aan huis. Een speciaal woonwerk-systeem voor woningen is niet meer nodig. De woningen zijn volgens de ontwikkelaar op dit moment onverkoopbaar.”

Verkocht

De Klaarbeek is zo goed als klaar. Alle 237 woningen in het zuidwesten van Epe zijn verkocht of verhuurd, staat op de website van het project. Op elf woningen op drie plekken aan de zuidrand na. Daar, tussen de Glazenmaker en de N309, komen de - tot nu toe - onverkoopbare woningen. 

Het is nog onbekend wanneer de woningen in de verkoop gaan. De lokale politiek is akkoord met de verandering. Maar de gemeenteraad moet officieel nog een hamerslag op het voorstel geven. Dat gebeurt eind volgende week.

Procedures

Bang voor procedures door de veranderde regels is de gemeente Epe niet, laat wethouder Scholten weten. ,,De kavels en woningen komen op dezelfde plek. In dat opzicht is er geen verschil. In het verleden zijn geen zienswijzen ingediend. Dat impliceert dat we na vervolgstappen geen verdere procedures verwachten.”

Veluwe