Voormalig restaurant De Middenstip krijgt toch weer horeca, vertelt Michiel de Jong (midden). Hij is eigenaar van het Episch Centrum, zoals het pand sinds februari heet.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig restaurant De Middenstip krijgt toch weer horeca, vertelt Michiel de Jong (midden). Hij is eigenaar van het Episch Centrum, zoals het pand sinds februari heet. © Hans van de Vlekkert

De Middenstip is weg, maar horeca keert terug in centrum Epe

Horeca keert terug in voormalig restaurant De Middenstip in Epe. Aan de voorkant van het Episch Centrum, zoals het gebouw tegenwoordig heet, komt een café-restaurantje. Met ‘een drankje, koffie en gebak’, wil initiatiefnemer Michiel de Jong andere activiteiten van de gelijknamige stichting financieren.

 1. Ergernis over haperende livestreams vanuit ‘gedateerde aula’ bij begraafplaats Norelbos in Epe
  PREMIUM

  Ergernis over haperende li­vestreams vanuit ‘gedateerde aula’ bij begraaf­plaats Norelbos in Epe

  Nu door de coronabeperkingen minder mensen fysiek bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn, wordt regelmatig gebruik gemaakt van een livestream. Op die manier kunnen meer mensen toch het afscheid van een dierbare volgen. Maar dan moet de verbinding wel goed werken. Bij begraafplaats Norelbos in Epe is het onlangs misgegaan, tot ergernis van CDA-raadslid Albert Oortgiesen. Hij trekt bij de gemeente aan de bel over de gedateerde aula.
 2. Hoe allemansvriend Wibra uit Epe even een rebel was: ‘Ik ben verplicht om te vechten voor het bestaan van mijn medewerkers’
  PREMIUM

  Hoe allemans­vriend Wibra uit Epe even een rebel was: ‘Ik ben verplicht om te vechten voor het bestaan van mijn medewer­kers’

  Van allemansvriend tot rebel. Het imago van Wibra stond deze week onder druk. En dat in een toch al turbulent jaar met het coronavirus, winkels die verplicht dicht moeten en een faillissement met doorstart in België. Het steekt Bas Duijsens, de topman van de winkelketen uit Epe, die positief is over de toekomst: ,,Al is het essentieel dat de winkels weer open mogen.”
 3. Epe springt in de bres voor ‘Peet en Mies’, want de jongens van de kermis hebben een zwaar jaar achter de rug
  PREMIUM
  video

  Epe springt in de bres voor ‘Peet en Mies’, want de jongens van de kermis hebben een zwaar jaar achter de rug

  Ze schitterden ooit in Man Bijt Hond als De jongens van de kermis, maar het afgelopen jaar was er bitter weinig glans in het leven van Peter Olde Scholtenhuis (54) en Michel van den Esschert (49) uit Epe. ,,We hebben vooral stil gestaan.’’ Met een orgeltje trokken ‘Peet en Mies’ langs verzorgingshuizen om nog voor enig vertier te zorgen, maar zwieren en zwaaien was er niet bij. ,,Gelukkig mogen we nu wel oliebollen verkopen. Anders zouden we stuk gaan.’’ Dorpsgenoten komen zaterdag in actie om geld in te zamelen voor het illustere duo. En dat leidt weer tot gemengde gevoelens.
 1. Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  27 januari
 2. Heftige bodycambeelden fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

Veluwe