Johan en Irma Stegeman voor hun hypermoderne en duurzame nieuwbouwhuis in Vaassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan en Irma Stegeman voor hun hypermoderne en duurzame nieuwbouwhuis in Vaassen. © Maarten Sprangh

Deze hypermoderne villa in Vaassen werkt als één grote computer: ‘Hij kan zien wie er thuis is’

Het verduurzamen van je woning lijkt steeds populairder te worden. De Stentor nam daarom - vooruitlopend op de Duurzame Huizenroute van dit weekend - een kijkje in opvallende huizen in de regio. Vandaag: hoe Johan en Irma in 2016 een volledig softwaregestuurd huis bouwden.

6 reacties

 • Arend Reiger

  1 jaar geleden
  @marc de beveiliging hoeft niet een probleem te zijn als het een en ander enkel geïsoleerd is of met een vpn vanuit buiten het huis te bereiken is..
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Als je inderdaad een nieuw huis bouwt kun je dit het best toekomstgericht en dus klimaatneutraal laten uitrusten. Zelf hou ik ook van een opgeruimde, strakke en cleane vormgeving. Een klimaatneutraal huis is echter ook prima in een sfeervol jaren 30-stijl te bouwen, al zal dit meer moeite en geld kosten. Zelf ben ik geen voorstander van vergaande domonitca in huis. Kan en wil zelf ramen open zetten, gordijnen sluiten, licht aan/uit doen. Maar geloof zeker dat dit systeem efficient en veilig is.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Hier kan ik nou werkelijk niet warm van worden.... zo kil en ongezellig
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Wat een overbodige luxe, je weet toch zelf wel of je thuis bent🤔
 • Marc Collet

  1 jaar geleden
  Een Slim huis is echt een flinke bijdrage in energiebesparingen en comfort verhoging. Maar ik vraag me wel af hoe ze door zoonlief gebouwde automatisering een gebouw leven lang willen laten draaien met al die updates, storingskansen ed. Wij hebben ook een slim huis van http://flairwonen.nl en dat systeem vraagt niet om enige kennis van gebruikers en gaat een gebouwleven mee. Wij realiseerden een energiebesparing van zeker 40% en daarnaast is ons netverbruik van 12000 kWh naar 2400 kWh gegaan.