Esmee de With en Astrid de la Fuente (met rode badjas) staan in pyjama op de markt in Vaassen om aandacht te vragen voor logeerzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmee de With en Astrid de la Fuente (met rode badjas) staan in pyjama op de markt in Vaassen om aandacht te vragen voor logeerzorg. © Hans van de Vlekkert

Deze vrouwen vragen op de weekmarkt van Vaassen in pyjama aandacht voor mantelzorg

DAG VAN DE MANTELZORGZaterdagochtend negen uur. Het is ijzig koud, maar op de markt van Vaassen staan twee vrouwen in pyjama. Esmee de With en Astrid de la Fuente vragen aandacht voor Logeerzorg, een bijzonder project dat mantelzorgers in Epe en Heerde moet ontlasten. Achter het duo staat een ‘kraam-bed’.

 1. Marja en Bert uit Epe moeten betalen voor zorg die nooit is geleverd: ‘Dit voelt krom en onrechtvaardig’
  PREMIUM

  Marja en Bert uit Epe moeten betalen voor zorg die nooit is geleverd: ‘Dit voelt krom en onrecht­vaar­dig’

  ,,Krom en onrechtvaardig.’’ Terwijl zorgleveranciers vrolijk konden blijven declareren voor niet-geleverde zorg moet de man van mantelzorger Marja Berendschot (69) uit Epe in deze coronaperiode maandelijks een eigen bijdrage van dik 600 euro meebetalen aan zijn persoonsgebonden budget. En dat terwijl Marja’s taken door die weggevallen hulp zwaarder en zwaarder werden. ,,En ondertussen iedereen maar roepen dat mantelzorgers al zo overbelast zijn.’’
 2. Freek (70) en Riet (70) helpen winkelend publiek in Epe op de goede weg tijdens coronacrisis
  PREMIUM

  Freek (70) en Riet (70) helpen winkelend publiek in Epe op de goede weg tijdens coronacri­sis

  Het zijn vrijwilligers, ze hebben geen bonnenboekje bij zich. Maar ook zonder juridische status heeft hun aanwezigheid het juiste effect. Fietsers stappen af, wanneer ze leden van het Sint Maartensgilde in het centrum van Epe ontwaren. En dat is precies de bedoeling: met een glimlach er voor zorgen dat ook tijdens het winkelen op de drukke woensdag en zaterdag de coronaregels worden gerespecteerd.

Veluwe