Esmee de With en Astrid de la Fuente (met rode badjas) staan in pyjama op de markt in Vaassen om aandacht te vragen voor logeerzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmee de With en Astrid de la Fuente (met rode badjas) staan in pyjama op de markt in Vaassen om aandacht te vragen voor logeerzorg. © Hans van de Vlekkert

Deze vrouwen vragen op de weekmarkt van Vaassen in pyjama aandacht voor mantelzorg

DAG VAN DE MANTELZORGZaterdagochtend negen uur. Het is ijzig koud, maar op de markt van Vaassen staan twee vrouwen in pyjama. Esmee de With en Astrid de la Fuente vragen aandacht voor Logeerzorg, een bijzonder project dat mantelzorgers in Epe en Heerde moet ontlasten. Achter het duo staat een ‘kraam-bed’.

 1. Epe springt in de bres voor ‘Peet en Mies’, want de jongens van de kermis hebben een zwaar jaar achter de rug
  PREMIUM
  video

  Epe springt in de bres voor ‘Peet en Mies’, want de jongens van de kermis hebben een zwaar jaar achter de rug

  Ze schitterden ooit in Man Bijt Hond als De jongens van de kermis, maar het afgelopen jaar was er bitter weinig glans in het leven van Peter Olde Scholtenhuis (54) en Michel van den Esschert (49) uit Epe. ,,We hebben vooral stil gestaan.’’ Met een orgeltje trokken ‘Peet en Mies’ langs verzorgingshuizen om nog voor enig vertier te zorgen, maar zwieren en zwaaien was er niet bij. ,,Gelukkig mogen we nu wel oliebollen verkopen. Anders zouden we stuk gaan.’’ Dorpsgenoten komen zaterdag in actie om geld in te zamelen voor het illustere duo. En dat leidt weer tot gemengde gevoelens.
 1. Video van de Dag | Iedereen is jaloers op de coronacoup van Thierry: ‘Ik heb het nummer voor jullie’

  Video van de Dag | Iedereen is jaloers op de coronacoup van Thierry: ‘Ik heb het nummer voor jullie’

  22:09
 2. Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer
  Play

  Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer

Veluwe