De dode pony's die zaterdag in Emst waren aangetroffen, zijn geruimd.
Volledig scherm
De dode pony's die zaterdag in Emst waren aangetroffen, zijn geruimd. © Getty Images

Dode pony’s in Emst geruimd

De zeven dode shetlandpony’s die afgelopen zaterdag in een stal in Emst waren aangetroffen, zijn vandaag geruimd. 

Dat zegt de eigenaresse van de stal aan de Steenderbultweg waar de pony’s lagen. ,,Na het weekend wordt de stal schoongemaakt en ontsmet.’’ De 64-jarige vrouw geldt nog steeds als verdachte in de zaak. Zij ontkent dat ze iets met de dood van de shetlanders te maken heeft. De vrouw zegt dat ze de pony’s tot december in eigendom had. Ze kan niet verklaren hoe de dieren in de stal zijn gekomen. 

Vreemde geur

De pony’s werden zaterdag aangetroffen door een bekende van de vrouw die af en toe klust op het erf. Hij rook een vreemde geur rondom een stal, die volgens de bewoonster al maandenlang leeg staat. Tot zijn verbazing trof de klusjesman hier zeven dode mini-shetlanders. 

In beslagname

De bewoonster werd meegenomen voor verhoor en heeft een nacht op het politiebureau doorgebracht. De politie ziet haar als eigenaar van de dieren. Een gezond paard is in beslag genomen. De vrouw heeft via haar advocaat bezwaar ingediend tegen de inbeslagname van het paard. De politie kon vrijdag nog geen nadere informatie geven over het onderzoek naar de dood van de shetlanders.  

Veluwe