Volledig scherm
© DG

Drie inbraken in Epe

EPE - Op meerdere plekken in Epe hebben inbrekers afgelopen dagen getracht hun slag te slaan. Zondag was het raak aan de Hoofdstraat en de nieuwe wijk Klaarbeek, zo meldt wijkagent Han Moes via Twitter.

Aan de Schaatsenrijder in Klaarbeek werd zondagmiddag tussen 13 en 18.45 uur ingebroken in twee woningen. Het ging volgens Moes om twee woningen in het appartementencoplex aldaar. Wat er precies is buitgemaakt kon de wijkagent niet aangeven.

Die zelfde middag ging om 16.10 uur het alarm af bij basisschool Anne de Vries aan de Hoofdstraat. ,,We hebben mazzel gehad dat er niets is gestolen'', zegt schooldirecteur Ton Keesom. De daders zijn de school volgens hem binnengekomen via een bovenraam dat niet goed kan worden afgesloten. ,,Vervolgens zijn ze via een lokaal de gang opgegaan waardoor het alarm afging. Toen zijn ze er als een haas vandoor gegaan zonder iets te kunnen stelen of vernielen. Gelukkig maar.''

De inbrekers zijn vervolgens via een kleuterlokaal ontkomen, waar ze een lat hebben verwijders om een schuifraam te openen. Het beveiligingsbedrijf dat poolshoogte kwam nemen seinde ook de politie in.

De inbraak komt voor Keesom niet als een volslagen verrassing: ,,Wij zijn aangesloten bij een buurtapp waarop al meerdere medingen van inbrekersactitiviteiten zijn geweest.''

Wie getuige is is geweest van een inbraak of iets opvallends heeft gezien kan via 0900-8844 contact opnemen met politieman Han Moes.

Veluwe