Volledig scherm
© ANP

Drugspand in Vaassen drie maanden op slot

Een huis aan de Dorpsstraat in Vaassen gaat drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Hans van der Hoeve van de gemeente Epe bepaald. Eind juli werd een hennepkwekerij met zo'n zeventig tot tachtig planten ontdekt in de kelder van het huis.

Vorige week werd al een huis aan de Elspeterweg gesloten, hier werd eerder dit jaar een hennepdrogerij op zolder ontmanteld. De komende drie maanden mogen de huizen niet betreden worden. De sluiting maakt deel uit van de hardere aanpak die de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek samen hebben afgesproken. ,,Door een pand voor langere tijd af te sluiten en duidelijke posters op te hangen dat dit drugspand gesloten is, voorkom je onder andere dat mensen naar het pand komen voor drugs en dat omwonenden onnodig risico’s lopen”, zegt Van der Hoeve in een verklaring op de website van de gemeente.

Huurhuis

Gisteren waarschuwde ook woonstichting Triada voor de gevolgen van hennepteelt in woningen. Wie bij Triada wordt betrapt op hennep kweken in een huurwoning, kan direct op een beëindiging van de huur rekenen, liet de woonstichting nog eens weten in reactie op recente  vondsten van hennepplantages in huurhuizen op de Veluwe. 

Veluwe