Volledig scherm
PREMIUM
John Scheeres en zijn vrouw hoeven hun woning in Wissel toch niet deels af te breken. © Hans van de Vlekkert

Echtpaar uit Epe hoeft toch niet tweederde van woning af te breken

Goed nieuws voor John Scheeres en zijn vrouw: ze hoeven hun woning in Wissel niet af te breken. Dat heeft het Eper college van burgemeester en wethouder het echtpaar vrijdag laten weten. ,,De opluchting is groot’’, zegt advocaat Ton Robbers, die het stel vertegenwoordigt. 

Het college van Epe stelt dat het buitenproportioneel is om het echtpaar te dwingen een deel van de woning af te breken. Zoiets staat niet in verhouding tot de overtreding, oordelen B en W. Daarom is besloten af te zien van verdere stappen.

 1. ‘Stuurfoutje’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweerwagen in greppel eindigde bij Emst

  ‘Stuurfout­je’ lijkt oorzaak van ongeluk waarbij brandweer­wa­gen in greppel eindigde bij Emst

  Het incident waarbij een waterwagen van de Apeldoornse brandweer dit weekeinde in een greppel terecht kwam, is vermoedelijk ‘een noodlottig stuurfoutje’ geweest. ,,Het staat los van het ongeluk in 2017 in Apeldoorn, toen er een waterwagen op de Vosselmanstraat kantelde’’, zegt Mark Bosma, woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het was wel waar wij ook direct aan dachten.’’
 2. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
  PREMIUM
  Video

  Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

  Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe