Volledig scherm
De parkeergarage in Epe. © Hans van de Vlekkert

‘Lot’ scheurtjes parkeergarage Epe onbekend

Het is nog niet duidelijk of en wat er gaat gebeuren met de lekkende parkeergarage ‘Marktplein’ in Epe. Eigenaar Segesta Groep uit Alkmaar laat bij monde van directeur Alex Huges weten de schade van scheurtjes te willen verhalen bij de aannemer, Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Die laatste onthoudt zich echter van commentaar en verwijst juist door naar de eigenaar.

Eerder dit jaar verschenen er berichten op social media dat de parkeergarage in Epe zou lekken. Mensen spraken over salpeterzuur of een andere bijtende stof die de lak van auto's zou aantasten. Alex Huges vond de ophef overdreven, omdat het volgens hem enkel zou gaan over regenwater dat naar beneden druppelt. “Inmiddels is bekend dat er op drie of vier plekken scheurtjes zijn geconstateerd. Dit laten we van bovenaf herstellen, want dat is het makkelijkste en de beste manier”, laat de directeur nu weten.

Bestrating

Om de scheurtjes te herstellen is het ook noodzakelijk om de bestrating weg te halen. “En dat moet buiten de vorstperiode gebeuren, anders gaat het te lang duren. Het is mij niet duidelijk of de herstelwerkzaamheden al hebben plaatsgevonden. Feit is dat het hier gaat om garantiewerk. De aannemer hoort een waterdichte bak te leveren, om het zo maar te zeggen.”

Onderzoek

Een woordvoerder van de aannemer, Koopmans Bouwgroep, verwijst enkel door naar de eigenaar en wil niet ingaan op de verdere herstelwerkzaamheden. De gemeente Epe weet ook niet wat de huidige stand van zaken is en wacht nog altijd op de uitkomsten van het onderzoek naar de schade. Een woordvoerder meldt nog wel dat er bij de gemeente geen meldingen zijn binnengekomen over schade of lekkages in de parkeergarage.

Veluwe