Volledig scherm
Ook de kruising Quickbornlaan-Willem Tellstraat gaat op de schop. © Gemeente Epe

Entree centrum Epe op de schop: kruising wordt rotonde

De Quickbornlaan in het centrum van Epe gaat op de schop. Zo wordt de kruising met Hoofdstraat omgevormd tot een rotonde en wordt ter hoogte van de Willem Tellstraat een inrit gemaakt, zodat bestuurders worden gedwongen gas terug te nemen. 

Er zijn de afgelopen jaren meerdere ongevallen gebeurd op de Quickbornlaan. De meeste gevaarlijke situaties ontstonden op de kruising met de Willem Tellstraat. ‘Het gaat dan met name om motorvoertuigen die vanaf de zuidkant van de Willem Tellstraat de Quickbornlaan wilden inrijden of oversteken’, aldus de gemeente Epe. Het risico op botsingen moet worden verkleind met de aanleg van een verhoogde inritconstructie, omdat automobilisten dan minder snel geneigd zijn om snelheid te maken.

Ook de kruising Quickbornlaan-Hoofdstraat wordt onder handen genomen. Het kruispunt wordt omgevormd tot een rotonde met vrijliggende fietspaden waarop fietsers voorrang hebben.  

Wanneer wordt begonnen met de werkzaamheden, is nog onduidelijk. De verwachting is dat dat ergens in de eerste helft van 2020 gebeurt. 

Veluwe