Volledig scherm
André Licht van de Veldhoeve moest vrijdag vele liters water uit zijn restaurant pompen na de wolkbreuk in Epe (archieffoto) © Hans van de Vlekkert

Epe inventariseert wateroverlast wolkbreuk

Gemeente Epe inventariseert de wateroverlast na de wolkbreuk van afgelopen vrijdag. In de dorpen Epe en Oene kwam in minder dan een half uur tijd 46 mm water naar beneden. Met grote gevolgen.

Zo liep restaurant De Veldhoeve aan de Dellenweg volledig onder water. De uitbaters zijn al dagen bezig met herstel van de waterschade. Eigenaresse Anita Bakker: ,,De keuken hebben we weer in orde en het terras. Maar of het restaurant vrijdag of zaterdag open kan, moeten we morgen bekijken.’’ Met haar partner André Licht is ze sinds vrijdag uren bezig alle water op te ruimen. Omdat het restaurant, gevestigd in een monumentale boerderij, op een laag punt ligt, stroomde het regenwater van alle kanten naar binnen. De wijnkelder liep helemaal onder.

Aangepast

De gemeente heeft in kaart gebracht waar de bui leidde tot wateroverlast, zoals water op straat. Om het beeld nog completer te maken, wil Epe hulp van de inwoners. Door informatie te verzamelen van inwoners die te maken kregen met wateroverlast kan de riolering en de openbare ruimte zo veel mogelijk aangepast worden aan dit soort buien. Ook in de toekomst. De gemeente wil graag zoveel mogelijk meldingen van overmatig water in en om panden, maar ook op (delen van) straten, paden en wegen.

Veluwe