Volledig scherm
De Sternpassage in het centrum van Epe © Google Streetview

Epe krijgt alsnog koopzondag in november

Epe heeft deze maand toch een koopzondag. De winkels in het centrum gaan open op 24 november in plaats van 1 december. Dit moet voor duidelijkheid zorgen bij inwoners.

Voor het eerst mogen dit jaar winkels open op zondag in het centrum van Epe. Met de politiek is afgesproken dat het dorp twaalf koopzondagen heeft. Het uitgangspunt is dat elke laatste zondag van de maand de winkels open mogen. Met uitzondering van november. Die koopzondag zou verplaatst worden naar december, zodat in de feestmaand de winkels op drie zondagen open kunnen.

Wennen

De verandering zorgt voor onduidelijkheid bij bezoekers en klanten. Zij beginnen juist te wennen aan het idee dat elke laatste zondag van de maand de winkels in Epe tussen 13.00 en 17.00 uur open zijn, vindt de werkgroep Koopzondag van de Ondernemersvereniging. Aan het bestuur is voorgesteld om ‘gewoon’ een koopzondag te houden in november, en dus eentje minder in december.

Het gevolg is dat winkels in het centrum van Epe open zijn op zondag 24 november. In december blijven twee koopzondagen over, namelijk op de 22ste en de 29ste.

Veluwe