Volledig scherm
© Thinkstock

Epe krijgt een 'Santa Run'

EPE - Voor het eerst in de geschiedenis zal dit jaar een Santa Run in Epe worden gehouden. De kerstmannen rennen op zaterdagmiddag 17 december om 16.00 uur door het dorpscentrum.

Het idee voor de Rotary Santa Run is overgenomen van de stad Gorinchem, waar al sinds 2008 jaarlijks een Santa Run wordt gehouden. Later kreeg de hardloopwedstrijd voor kerstmannen ook elders in Nederland een vervolg.

Inzamelingsactie
Aan de run is een inzamelingsactie voor goede doelen gekoppeld. Landelijk is met loop al ruim 350.000 euro opgehaald. Inmiddels wordt al in meer dan vijftig steden in Nederland op de zaterdag voor Kerstmis een Santa Run gehouden. Het landelijke goede doel is in 2016 de Nierstichting. De opbrengst van de Eper Rotary Santa Run Epe gaat naar twee goede doelen, te weten de Nierstichting en 'Muziek Werkt' in Epe.

2 kilometer
De wedstrijd gaat over een parcours van ongeveer 2 kilometer. Het is de bedoeling dat deelnemers als kerstman verkleed mee rennen. Wie wil meelopen, kan vanaf 5 december voor 12,50 euro een kerstpak kopen bij Yoi Fashion of Fleur Inn in Epe. Inbegrepen in dat bedrag zijn ook enkele consumpties bij De Posthoorn. Voorafgaand aan de race is er chocolademelk, glühwein, muziek van de zender Musicboxz en door Marjolein Kroese van Lekker in Beweging wordt er een warming-up verzorgd. De start zal zijn bij de restaurant De Middenstip, de finish is op het Gruttersplein. Na afloop is er een medaille voor de deelnemers aan de run, alsmede soep en livemuziek voor liefhebbers.

Online inschrijven kan via de site www.epe.rotarysantarun.nl.

Veluwe