Het vernieuwde fietspad langs de Heerderweg is te smal en te bochtig. Daardoor is het ongeschikt voor de grote snelheidsverschillen die in de toekomst worden verwacht tussen fietsers. Dus denkt wethouder Robert Scholten dat het gloednieuwe pad opnieuw op de schop moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vernieuwde fietspad langs de Heerderweg is te smal en te bochtig. Daardoor is het ongeschikt voor de grote snelheidsverschillen die in de toekomst worden verwacht tussen fietsers. Dus denkt wethouder Robert Scholten dat het gloednieuwe pad opnieuw op de schop moet. © Henri van der Beek

Epe nu al ontevreden over gloednieuw fietspad langs Heerderweg

Het gloednieuwe fietspad langs de Heerderweg bij Epe is te smal en moet in de toekomst nog een keer op de schop. Dat verwacht wethouder Robert Scholten. Volgens hem is onvoldoende rekening gehouden met inhaalacties door steeds snellere fietsen die over de paden gaan, zoals speed pedelecs.

  1. Freek (70) en Riet (70) helpen winkelend publiek in Epe op de goede weg tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Freek (70) en Riet (70) helpen winkelend publiek in Epe op de goede weg tijdens coronacri­sis

    Het zijn vrijwilligers, ze hebben geen bonnenboekje bij zich. Maar ook zonder juridische status heeft hun aanwezigheid het juiste effect. Fietsers stappen af, wanneer ze leden van het Sint Maartensgilde in het centrum van Epe ontwaren. En dat is precies de bedoeling: met een glimlach er voor zorgen dat ook tijdens het winkelen op de drukke woensdag en zaterdag de coronaregels worden gerespecteerd.

Veluwe