Het vernieuwde fietspad langs de Heerderweg is te smal en te bochtig. Daardoor is het ongeschikt voor de grote snelheidsverschillen die in de toekomst worden verwacht tussen fietsers. Dus denkt wethouder Robert Scholten dat het gloednieuwe pad opnieuw op de schop moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vernieuwde fietspad langs de Heerderweg is te smal en te bochtig. Daardoor is het ongeschikt voor de grote snelheidsverschillen die in de toekomst worden verwacht tussen fietsers. Dus denkt wethouder Robert Scholten dat het gloednieuwe pad opnieuw op de schop moet. © Henri van der Beek

Epe nu al ontevreden over gloednieuw fietspad langs Heerderweg

Het gloednieuwe fietspad langs de Heerderweg bij Epe is te smal en moet in de toekomst nog een keer op de schop. Dat verwacht wethouder Robert Scholten. Volgens hem is onvoldoende rekening gehouden met inhaalacties door steeds snellere fietsen die over de paden gaan, zoals speed pedelecs.

Het is een opvallende uitspraak. Amper een jaar geleden werd de Heerderweg opgeleverd, nadat de weg tussen Epe en Heerde volledig op de schop ging. Zo zijn de fietspaden verbreed en liggen ze vrij van de rijbaan voor auto's.  Maar de breedte is niet naar het zin van wethouder Scholten. Het fietspad is 2,5 breed en op delen slechts 2 meter. De breedte van 3 meter waarvoor verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng in de voorbereiding pleitte, wordt op weinig stukken gehaald.

Veluwe