Een afbeelding vol symboliek: de burgers gaven de gemeente Epe vorig jaar een 1, waarna de gemeenteraad duidelijk maakte de burgers op 1 te willen zetten. Dat moet de komende vier jaar vorm krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een afbeelding vol symboliek: de burgers gaven de gemeente Epe vorig jaar een 1, waarna de gemeenteraad duidelijk maakte de burgers op 1 te willen zetten. Dat moet de komende vier jaar vorm krijgen. © Archief, Hans van de Vlekkert/gemeente Epe. Bewerking de Stentor

Epe wil het de komende vier jaar per se beter doen, met een college zonder Nieuwe Lijn

,,Herstel van vertrouwen moet voorop staan.’’ Dat is de grote wens van de gemeenteraad van Epe voor de komende vier jaar, maakt Dick van Hemmen op uit gesprekken die de oud-burgemeester van Nunspeet met alle negen raadsfracties heeft gevoerd. Vier partijen trekken daarbij de kar, is zijn advies. Voor het eerst sinds heel lange tijd hoort daarbij niet Nieuwe Lijn.

  1. Inwoners Epe op achterste benen over noodhuisvesting vluchtelingen: ‘Deze locatie deugt niet’
    PREMIUM
    15

    Inwoners Epe op achterste benen over noodhuis­ves­ting vluchtelin­gen: ‘Deze locatie deugt niet’

    Inwoners van Epe staan op hun achterste benen over de aankondiging dat de gemeente verspreid over de dorpen noodhuisvesting realiseert voor circa 250 Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers. Ze vinden het schandalig dat er zonder enig overleg wordt aangekondigd dat ‘in hun achtertuin’ noodwoningen komen of gemeentelijk vastgoed wordt aangepast. Ook de gemeenteraad heeft kritiek.

Veluwe