Volledig scherm
PREMIUM
De bevrijding wordt in 1945 uitbundig gevierd op de Markt in Epe. © Historische Vereniging Ampt Epe

Epe zoekt nog 15.000 euro voor grootse viering van de bevrijding

De bevrijding van Epe en Vaassen wordt minder groots gevierd dan gedacht. Door een misgelopen subsidie wordt de begroting teruggeschroefd van 130.000 euro naar ruim een ton. Er blijven voldoende activiteiten over, benadrukt voorzitter Wim Meenink van de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe.

Het plan was zo mooi. Een app met daarin een route langs plekken met een verhaal over het oorlogsverleden van Epe. Met daarbij enkele online spelletjes. Volgens de Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe een goede manier om de jeugd te betrekken bij het oorlogsverleden. Maar dat is buiten de provincie Gelderland gerekend. ,,Onze subsidieaanvraag is afgekeurd", zegt Meenink.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe