Volledig scherm
ANP

Epenaren blij met plaatsen zwijnenhek

EPE - Een meerderheid van de inwoners aan de Sprengenweg en de Adelaarsdwarsweg lijkt blij te zijn met de aanleg van het zwijnenkerend raster. Dat blijkt uit een rondvraag.

Het college van de gemeente Epe besloot vorige maand de aanleg van het tweede gedeelte van het raster, tussen begraafplaats Norelbos en de gemeentegrens met Heerde, te laten beginnen. De afgelopen weken is het raster aangelegd, ondanks de vele discussie die er over het hekwerk is.

Uitleg
De lokale fractie van de VVD stelde bijvoorbeeld vragen aan het Eper college. De partij wilde onder meer uitleg over de uitbreiding van het raster. In de beantwoording, waar de VVD overigens allerminst tevreden over is, is te lezen dat de gemeente de laatste vijf maanden vijftien klachten heeft binnen gekregen. 'De klachten komen met name uit het gebied rondom de Hoge Weerd, Sprengenweg- Adelaarsdwarsweg', aldus het college.

'De klachten gaan voornamelijk over het gevoel van onveiligheid, de angst om geconfronteerd te worden met een groep zwijnen die wellicht agressief zal reageren in de nabijheid van de eigen woning', vervolgt het college in de beantwoording. Dat gevoel van onveiligheid wordt tijdens een rondvraag door meerdere bewoners van de Sprengenweg en de Adelaarsdwarsweg bevestigd. "We hebben er nooit last van gehad, totdat we dit voorjaar opeens zwijnen in onze achtertuin hadden. Alles was ondersteboven gegooid. Ik sliep er 's nachts niet van, ik was bang dat ze dichterbij zouden komen en ook onze voortuin zouden omploegen", zegt mevrouw De Wilde.

Veluwe