Volledig scherm
Een tekening van de rechtszaak tegen de broers Den B. uit Epe. © Felix Guérain

Eper horecamagnaat strijdt door tegen celstraf

De gewezen horecamagnaat John den B. uit Epe gaat in cassatie tegen de straf die hij in december van het Hof kreeg. Het Hof veroordeelde hem tot bijna vijf jaar cel voor oplichting en fraude. Ook moet hij een bank 7 miljoen euro terugbetalen.

Volgens advocaat Niels van Schaik is Den B. het ‘totaal niet eens’ met de veroordeling. ,,We hebben daarom nu alvast cassatie aangetekend. Maar of dit kans van slagen heeft, weten we pas later. Als we het volledige vonnis en het proces-verbaal van de zitting hebben kunnen bestuderen.” Van Schaik verwacht pas over een maand of negen een beslissing te kunnen nemen.

Vrijheid

Den B. blijft tot dat moment in vrijheid, zegt Van Schaik. ,,De rechter heeft niet bevolen dat hij nu al de cel in moet. Mijn cliënt is ook niet ondergedoken.” Hans den B., de broer van John, werd in december veroordeeld tot vijf maanden cel. Ook hij gaat in cassatie tegen dat arrest, zo laat het Hof weten.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe