Volledig scherm
Openings act Orange Fox op het hoofdpodium. Foto: WACON-images, Ronald den Dekker

Eper Orange Fox valt uiteen, maar gaat door

EPE - De Eper popband Orange Fox valt na bijna vijf jaar 'uit elkaar'. Twee van de vijf bandleden stoppen met de band.

Het betekent niet het eind van Orange Fox. "We gaan zeker door met Orange Fox en beraden ons nu op de toekomstige invulling", meldt frontman en zanger Johan van Vemde.

De knoop doorgehakt
Drummer Rijnmar de Goede (22) en gitarist Vincent Eijkelenkamp (24) zetten er een punt achter. Van Vemde: "Rijnmar wil zich helemaal toeleggen op zijn carrière als producer van muzikanten. Hij wil er vol voor gaan om in die rol te slagen en daardoor heeft hij geen tijd meer om veel te reperteren met onze band, wat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van de muziek zou gaan. Vincent zat eigenlijk met eenzelfde dilemma. Ook hij heeft andere persoonlijk doelen. Hij gaat binnenkort onder meer op reis naar Nieuw-Zeeland en heeft ook aangegeven de band dus te willen verlaten."

Zoektocht
In de afgelopen weken legden de resterende bandleden Van Vemde, bassist Fabian Brummel en gitarist Thomas Vriesema al contacten met muzikanten die Orange Fox kunnen versterken op korte termijn. Van Vemde: "We hebben wat lijntjes uitgezet, maar er valt nog niets te zeggen over de toekomstige samenstelling. Het is ook een optie om met één gitarist, in plaats van de twee die we nu hebben, verder te gaan. Een nieuwe drummer daarentegen is tamelijk noodzakelijk voor de band."

Afscheidsconcert
Op vrijdag 28 oktober speelt Orange Fox voor het laatst in de 'oude' samenstelling. De band treedt dan op in Gigant in Apeldoorn. Van Vemde: "Symbolisch gezien is dat een mooi moment voor een laatste optreden in de huidige samenstelling. Eigenlijk is het in Gigant voor ons als band namelijk ook allemaal begonnen toen we daar Plugged wonnen."Sindsdien verzorgde Orange Fox in de afgelopen vijf jaar ongeveer 350 optredens, bracht de band vier singles en clips en één EP uit. Ook schopte de band, die ooit begon als schoolbandje op de RSG Noord Oost Veluwe, het tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en maakt Orange Fox deel uit van de bands die meewerkten aan de Popronde van Nederland.

Veluwe