Volledig scherm
© SXC

Eper raad stelt besluit Woesterberg uit

EPE - De gemeenteraad van Epe heeft besluitvorming over een toekomstige natuurbegraafplaats op de Woesterberg in Emst uitgesteld.

Hoewel een ruime meerderheid van de raad tegen een voorstel van het college van b en w is om op de Woesterberg in Emst een natuurbegraafplaats in te richten, nam de gemeenteraad hierover gisteravond geen besluit. Een amendement van de fracties van Nieuwe Lijn en SGP/ChristenUnie werd door voorzitter en burgemeester Hans van der Hoeve gebruikt om de besluitvorming op te schuiven naar de raadsvergadering van 8 december. "Het is nu niet volstrekt duidelijk wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn. Tenzij er sprake is van vliegende spoed, schuif ik besluitvorming hierover daarom op naar de volgende termijn", zei Van der Hoeve.

Na een schorsing van de vergadering besloot de raad dat er geen reden was om gisteravond een spoedbesluit te nemen. Omdat ook fractieleider René de Vries van Nieuwe Lijn het amendement niet wenste in te trekken, kwam het niet tot een beslissing.

Volgens Dirk Jan Beumer van de PvdA leidt uitstel van het besluit uiteindelijk niet tot afstel. "Dan wordt over vier weken alsnog door de raad besloten dat op de Woesterberg geen natuurbegraafplaats komt. Het is tenslotte helder hoe de meerderheid erover denkt. Waarom dan niet vandaag toch dat besluit genomen? We wilden de zaak niet op de spits drijven." Voor een volle publieke tribune, met vooral betrokkenen en omwonenden van de Woesterberg in Emst daar aanwezig, was de uitkomst van de raadsvergadering over de natuurbegraafplaats teleurstellend.

Olaf Landeweer, bewoner in Emst: "Het college probeert tijd te winnen en hoopt zo de geesten te masseren in de richting van een voor hen positief besluit over de Woesterberg. Hoewel een ruime meerderheid tegen is, ben ik er toch niet gerust op. Het blijft politiek. Het college zal gaan lobbyen om het voorstel er toch door te krijgen. Wij gaan dat echter ook doen, al hadden we liever nu al duidelijkheid gehad."

Veluwe