Ernstig ongeluk op A50 bij Epe nog mysterie, mannen uit Hasselt en Zwolle zwaargewond

VIDEOHet ernstige ongeluk gisteravond op de A50 bij Epe is nog één groot mysterie voor de politie. Het is nog onbekend hoe het ongeluk waarbij twee mannen uit Hasselt en Zwolle ernstig gewond raakten heeft kunnen gebeuren.

Het ongeval gebeurde gisteravond even na 21.00 uur vlakbij de afslag Heerde-Zuid/Epe-Noord, in de rijrichting Zwolle. Bij het ongeluk waren een automobilist en een motorrijder betrokken. De motorrijder, een 70-jarige man uit Hasselt, belandde op de vluchtstrook. De betrokken personenauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Zwolle, sloeg over de kop en kwam even verderop in de berm terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter.

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Een auto ligt op de kop in de berm van de A50 na een ernstig ongeval tussen Epe en Heerde. Daarbij was ook een motorrijder betrokken. © News United/Stefan Verkerk

De automobilist uit Zwolle zat enige tijd bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. De Zwollenaar werd vervolgens door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De motorrijder uit Hasselt liep tal van botbreuken op en werd ook met een ambulance afgevoerd.

Dashcambeelden

De politie heeft het ongeluk in onderzoek, maar heeft de precieze toedracht nog niet kunnen achterhalen. De twee gewonden worden op een later moment nog gehoord over het ongeluk. Om het onderzoek verder af te kunnen ronden zoekt de politie ook nog getuigen of beelden van het ongeluk.

De A50 bij Epe werd na het ongeluk afgesloten voor hulpverlening en onderzoek. De snelweg ging uren op slot en werd pas na middernacht weer vrijgegeven. Het verkeer werd omgeleid.

Volledig scherm
Ernstig ongeval op de A50 tussen Epe en Heerde. © News United/Stefan Verkerk

Veluwe