Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers bij het hertenkamp aan de Dellenweg in Epe. © Archief Hans van de Vlekkert

Extra toezicht op hertenkamp in Epe na gruwelijke slachting: ‘Mensen die iets willen, hebben alle tijd’

Het hertenkamp wordt extra in de gaten gehouden. Of andere maatregelen zijn genomen om de groep te beschermen, blijft geheim. Enkele dagen na de afslachting van een damhert gruwelt Epe nog na. ,,Het is een heel bizar verhaal op een belachelijk tijdstip.”

Zo lopen op kinderboerderij De Koperen Ezel honden langer de wacht. ,,Wij zijn alerter geworden en houden onze herten goed in de gaten", zegt Ard Westerink. Hij was tot ruim een jaar geleden ook beheerder van het hertenkamp aan de Dellenweg. ,,Dáár is totaal geen toezicht", weet hij. ,,Het is er heel donker en sporadisch passeert een auto. Mensen die iets willen, hebben alle tijd.”

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe