Freek Vos en Riet Bosch helpen als vrijwilligers om de coronamaatregelen in het centrum van Epe te verduidelijken. Hier zijn ze in gesprek met de familie Drost uit het Brabantse Baarle-Nassau.
Volledig scherm
PREMIUM
Freek Vos en Riet Bosch helpen als vrijwilligers om de coronamaatregelen in het centrum van Epe te verduidelijken. Hier zijn ze in gesprek met de familie Drost uit het Brabantse Baarle-Nassau. © Hans van de Vlekkert

Freek (70) en Riet (70) helpen winkelend publiek in Epe op de goede weg tijdens coronacrisis

Het zijn vrijwilligers, ze hebben geen bonnenboekje bij zich. Maar ook zonder juridische status heeft hun aanwezigheid het juiste effect. Fietsers stappen af, wanneer ze leden van het Sint Maartensgilde in het centrum van Epe ontwaren. En dat is precies de bedoeling: met een glimlach er voor zorgen dat ook tijdens het winkelen op de drukke woensdag en zaterdag de coronaregels worden gerespecteerd.

 1. Thuis werken én leren? Dit Zwolse gezin vond het ‘verschrikkelijk’ en bedacht rigoureuze oplossing
  PREMIUM
  video

  Thuis werken én leren? Dit Zwolse gezin vond het ‘verschrik­ke­lijk’ en bedacht rigoureuze oplossing

  Thuis werken en leren zorgt tijdens de lockdown voor een hoop stress. De meeste woningen hebben niet genoeg plekken waar huisgenoten ongestoord aan de slag kunnen. Dus worden tuinhuisjes, zolders en bergingen massaal omgebouwd, al of niet met hulp van een aannemer. Het alternatief is verhuizen. De belangstelling voor koopwoningen met potentie voor thuiswerk groeit al.
 2. Smikkelen in de auto bij Noord-Veluwse restaurants tijdens culinaire rit van Wij Samen uit Wezep
  PREMIUM

  Smikkelen in de auto bij Noord-Veluwse restau­rants tijdens culinaire rit van Wij Samen uit Wezep

  Horeca op slot en strenge coronaregels. Maar wat kan er wél? Op die vraag heeft Anniek Schunselaar (27) uit Wezep met haar compagnon Trude van Olst (24) uit Genemuiden het antwoord gevonden. Een autotour langs diverse restaurants op de Noord-Veluwe om met een gevulde maag weer terug te keren bij de finish. Met hun cateringbedrijf Wij Samen maken ze het op 8 en 9 januari werkelijkheid. Anniek vertrouwt nu al op een succes.
 1. Onstuimig weer zorgt voor omgewaaide bomen en schade
  Play

  Onstuimig weer zorgt voor omgewaaide bomen en schade

 2. Trump neemt nucleaire tas mee naar Florida
  Play

  Trump neemt nucleaire tas mee naar Florida

Veluwe