Het wijkje bij de Jasmijnstraat in Vaassen met appartementsgebouwen werd vrijdagavond afgezet vanwege ontploffingsgevaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wijkje bij de Jasmijnstraat in Vaassen met appartementsgebouwen werd vrijdagavond afgezet vanwege ontploffingsgevaar. © Luciano de Graaf

Gearresteerde man in Vaassen is door de politie vrijgelaten: geen strafrechtelijke vervolging voor veroorzaken ontploffingsgevaar

De bewoner die vrijdagavond door de politie is gearresteerd in de Jasmijnstraat in Vaassen is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Hij wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het in gevaar brengen van de wijk, meldt een politiewoordvoerder. De zaak is geseponeerd en de man is overgedragen aan zorginstanties. 

  1. Dankzij droevige gebeurtenis droomt meester Pieter uit Vaassen van meer Molukse geschiedenis in schoolboeken
    PREMIUM

    Dankzij droevige gebeurte­nis droomt meester Pieter uit Vaassen van meer Molukse geschiede­nis in schoolboe­ken

    Een droevige gebeurtenis bracht Pieter Siwabessij (28) ook iets moois. Nadat zijn moeder in 2017 stierf, ontdekte de Vaassenaar met Molukse roots het verhaal van zijn voorouders. Dat intrigeerde de geschiedenisdocent op het Christelijk Lyceum in Apeldoorn zo dat hij er gastlezingen over ging geven. Zijn droom is nu dat deze ‘zwarte bladzijde’ een plek krijgt in de schoolboeken.

Veluwe