Volledig scherm
PREMIUM
Een bosbrand op Park de Hoge Veluwe bij Arnhem, in de zomer van 2018. © ANP

Gemeente Epe kan voortaan rookverbod uitvaardigen in bossen en natuurgebieden

In bossen en natuurgebieden in de gemeente Epe kan voortaan een rookverbod worden uitgevaardigd. Het gaat om een noodmaatregel, die in principe alleen van stal wordt gehaald gedurende de periodes van aanhoudende droogte. Dat heeft het gemeentebestuur deze week besloten. 

,,We zien een toename van het aantal bosbranden als gevolg van een veranderend klimaat’’, verduidelijkt een woordvoerder van de gemeente Epe. ,,Daarom willen we graag de mogelijkheid hebben om in geval van droogte een rookverbod op te leggen.’’ 

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”

Veluwe