Volledig scherm
Afgelopen november is de kiosk bij het Hertenkamp gesloopt. © Hans van de Vlekkert

Gemeente Epe zoekt ideeën voor invulling van het Hertenkamp

Sinds de sloop van de kiosk van John van Barneveld, is het Hertenkamp in Epe zijn belangrijkste attractie kwijt. De gemeente wil het gebied nieuw leven inblazen en roept inwoners en (lokale) ondernemers op met ideeën te komen. 

Het Hertenkamp aan de Dellenweg is geliefd onder fietsers en wandelaars. Vooral in de weekenden en vakanties trekt de dierenweide veel bezoekers. Wat de populariteit verder vergroot is dat het Hertenkamp een startpunt is voor wandelingen en fietstochten.

Dat was ook de reden dat ondernemer John van Barneveld het er zo naar zijn zin had. Decennialang runde hij een kiosk, waar passanten een kleine snack en wat te drinken konden krijgen. Afgelopen november werd de snackhoek echter tegen de vlakte gewerkt. Het was de climax van een jarenlange juridische strijd tussen Van Barneveld en de gemeente Epe. 

De uitleg van het college van B en W was dat de grond rond het Hertenkamp in detoekomst moet worden geprivatiseerd. Daarom moest de kiosk verdwijnen. Als dat eenmaal was gebeurd, kon de gemeente op zoek naar een ondernemer die de exploitatie van de dierenweide op zich wilde nemen. Uiteindelijk gaf het Gerechtshof in Arnhem groen licht voor de sloop van de kiosk. 

Zoektocht naar ideeën 

Wat de gemeente nu precies met het Hertenkamp wil, is niet helemaal duidelijk. ‘Inwoners, ondernemers en andere initiatiefnemers worden uitgenodigd om hun ideeën te geven over dit totale dagrecreatiegebied’, staat te lezen in de persverklaring. ‘Er wordt een klankbordgroep samengesteld, met daarin een vertegenwoordiging van omwonenden, aangrenzende ondernemers en andere belanghebbenden, die mede kan bepalen of initiatieven aansluiten bij de behoefte van de bewoners en de belangen van hun achterban’. 

Of het nog steeds de bedoeling is dat een ondernemer de kosten voor het in stand houden van het Hertenkamp op zich gaat nemen, wordt in het midden gelaten. 

Wie ideeen heeft voor de invulling van het Hertenkamp én de nabijgelegen infiltratievijver, inclusief het voormalige pompgebouw van Vitens, moet voor 15 juli contact opnemen met de gemeente Epe.

Veluwe