Gemeentebestuur deelt zorgen om doods centrum van Vaassen

VAASSEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe deelt de zorgen die er zijn over de economische situatie in het centrum van Vaassen. Dat laat het college weten in de beantwoording op vragen van raadslid Albert Oortgiesen (CDA).

Oortgiesen haalt in zijn vragen onder meer Hans Valent, voorzitter van de ondernemersvereniging in Vaassen, aan: "Hij geeft aan ons aan dat de Dorpsstraat-Noord een dood stuk is geworden, waardoor juist een onveilige situatie ontstaat door het weinige maar daardoor des de verraderlijke autoverkeer. Met daarnaast kwakkelende ondernemers door dit gebrek aan reuring." Daarop wil het CDA graag van het college weten wat ze gaat doen aan de 'dode situatie' in de Dorpsstraat-Noord.

Het college herkent de geschetste zaken, zo is te lezen in de beantwoording: "Wij delen de zorgen van de heer Valent over de economische situatie in Vaassen. Het middensegment heeft het nu inderdaad zwaar. Dit is niet alleen in Vaassen het geval, maar ook landelijk zichtbaar."

Eigenaren
Een belangrijke rol is er voor pandeigenaren en ontwikkelaars, aldus het college. De noordzijde van het centrum in Vaassen is in visies expliciet genoemd als ontwikkellocatie. Ondanks dat de ontwikkeling een zaak is van eigenaren en ontwikkelaars, komen er wel maatregelen om de situatie te verbeteren. Zo zijn er recent al grote bakken met struiken geplaatst en zijn de fietsparkeervoorzieningen verbeterd. Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt aan een totaalvisie voor het centrum van Vaassen.

Veluwe