In Epe wordt het gras gemaaid om bermbranden te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Epe wordt het gras gemaaid om bermbranden te voorkomen. © Hans van de Vlekkert

Gemeenten in Oost-Nederland maaien met spoed vanwege risico op natuurbrand

UpdateVerschillende Oost-Nederlandse gemeenten hebben flinke haast met het maaien van bermen. De struiken en de grassprieten zijn zo droog dat ze gemakkelijk vlam kunnen vatten en het vuur kan zich daarna ook snel verspreiden. In onder meer Bronckhorst en Epe vindt het werk op verzoek snel plaats.

1 reactie

 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Doen!! het mooie is er toch al vanaf. Wat hebben wij er van genoten zo prachtig al die wilde bloemen. Volgend jaar weer. Maar nu beschermen we onszelf en de natuur. Klasse.
 1. Oekraïne gooit huizenmarkt óók in Apeldoorn op slot, Tom en Nicka houden hoop: vier kijkers op open dag
  PREMIUM

  Oekraïne gooit huizen­markt óók in Apeldoorn op slot, Tom en Nicka houden hoop: vier kijkers op open dag

  Rijen gegadigden stonden in een rij, overbieden was eerder regel dan uitzondering. Sinds pakweg april weten Tom Oudshoorn en Nicka Vermeer beter. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne, inflatie en renteverhoging laten zich voelen voor de huizenverkopers, die destijds nog dachten op korte termijn een verkoopakte te kunnen tekenen. ,,We hebben sinds april twee kijkers gehad.’’
 2. Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’
  PREMIUM
  met video
  6

  Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’

  Doet-ie het of doet-ie het niet? De bewoners van appartementencomplex Gildehuys ergeren zich groen en geel aan de enige lift van het gebouw, omdat die om de haverklap in storing schiet. Stichting Woonzorg Nederland zegt ‘ouderenopvang naar een hoger plan te willen tillen’, maar zo voelt dat op de vierde verdieping in Zwolle niet. ,,We kunnen niet zonder deze lift.”