Volledig scherm
Onderzoek in de woning aan de Woestijnweg. foto Hans van de Vlekkert

Gewapende overval Vaassen

VAASSEN - Een bewoner van de Woestijnweg in Vaassen is maandagavond in zijn woning overvallen. Een gewapende man drong om half acht de woning binnen en dwong de bewoner geld af te geven.

De dader is er met een onbekende buit vandoor gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Vaassenaar maakte pas een half uur na de overval melding bij de politie, waardoor het overvallenteam omstreeks kwart over acht ter plekke arriveerde. De politie verrichte onderzoek op de plaats delict, onder meer met een speurhond. Vanwege de mistige weersomstandigheden kon er geen helikopter de lucht in worden gestuurd.

De dader is een man of jongen met een getinte huidskleur en een tenger postuur. Hij droeg donkere kleding en een bivakmuts. Ook had hij een donkere sjaal voor zijn mond. De man arriveerde en vertrok te voet bij de woning aan de rand van Vaassen. Hij bedreigde de bewoner met een pistool, maar gebruikte verder geen fysiek geweld. De grootte van de buit was gisteravond nog niet bekend.

Op woensdagavond 19 december werd in Wenum-Wiesel ook al een woning overvallen. De bewoner van de Wieselseweg werd daarbij vastgebonden en raakte gewond. In dat geval was er sprake van drie overvallers.

Veluwe